Kainuu on kätköilijän paratiisi

Aktiivinen yhdistys geokätköilijöiden tukena

Kajaanin Latu ry on aktiivinen yhdistys, jonka tavoitteena on aktivoida yhdistyksen jäseniä hoitamaan kuntoaan liikunnan avulla niin luonnossa kuin kaupunkiympäristössäkin terveellisesti liikkuen ja yhdessä toimien. Yhdistyksen lajivalikoimaan kuuluvat melonta, retkeily, lumikenkäily, hiihto ja pyöräily. Geokätköily on uusin laji yhdistyksen toiminnassa, sillä se on ollut mukana aktiviisesti vasta pari kolme vuotta. Geokätköilijät muodostavat yhdistyksen toiminnassa oman työryhmänsä, kuten muutkin lajit.

Anna mielesi levätä, seesteinen olla,
Liidellä vapaana, nautinnolla.
Syrjäytä arki, irtaudu siitä,
Unohda tunne, että mikään ei riitä.

Pois ahdistus, olo kiireinen
Ota sieluusi ajatus sininen.
Olosi silloin on levollinen
Sielu lepää, mieli on rauhallinen.

Vaaroilla Kainuun samoillen,
Ajatuksin sinisin haaveillen,
mielesi päästä sä lepäämään,
tule Kainuuseen kätköjä
etsimään.

Megavalmistelut alkoivat tammikuussa 2019

Yhdistyksen geokätköilijät ovat erittäin aktiivisia. Toiminnan alkuvaiheessa työryhmässä keskusteltiin, että Kainuuseen halutaan Mega. Yhdistyksen hallitus siunasi intoa puhkuvien kätköilijöiden ideat ja siitä saatiin suunnitelmat käyntiin alkuvuodesta 2019. Sillä tiellä ollaan ja megasta onkin tulossa hyvien yhteistyökumppaneiden ja osaavan porukan käsissä mahtava tapahtuma.

Lajista kiinnostuneille peruskoulutusta

Geokätköilijät ovat järjestäneet peruskursseja lajista kiinnostuneille henkilöille. Kurssit ovat olleet todella suosittuja, koska kurssilla on opastettu geokätköilyn aloittamisessa. Kurssien aikana on pienryhmissä jalkauduttu maastoon osaavien geokätköilijöiden ohjaamana. Moni kurssille osallistunut on innostunut harrastuksesta ja nykyisin kätköilee aktiivisesti ja osa on jopa innostunut tekemään erinomaisia kätköjä Kainuuseen.

Powertraililla 301 purkkia

Kajaanin Latu ry:llä on oma kätköilijänimimerkki Kajaaninlatu. Megatapahtuma ja sen oheismiitit julkaistaan tällä nimimerkillä. Tämän lisäksi Kajaaninlatu:lla on 301 purkkia käsittävä traili Kajjjaanista Vuokattiin, joka johdattelee kätköilijät Kajaanista, yhdistyksen kotikaupungista, Vuokattiin, Megatapahtuman ytimeen Vuokatin urheiluopistolle. Trailia ylläpidetään yhdistyksen geokätköilijöiden talkoovoimin. Kajaaninlatu on järjestänyt useita miittejä, joissa on kokoonnuttu megatapahtuman järjestämisen tiimoilta ja tehty talkoita mm. GC86FJW Taarsupahtuman biskartelualeet -miitissä tehtiin talkoilla trailin purkit vientiä vaille valmiiksi.

GPS-mittauspisteellä voi testata laitetarkkuutta

Kahdella Kajaaninlatu:n peruskätköllä voi käydä mittaamassaoman gps-laitteensa tarkkuutta. Toinen paaluista sijaitsee Kajaanissa (GC818R5 Gps mittauspiste - toteemi) ja toinen Vuokatissa (GC8WVE2 GPS mittauspiste - Vuokatin toteemi). Mittauspisteiden koordinaatit on mitattu yhteistyössä maanmittauslaitoksen kanssa, jolloin nollapisteen tarkkuus on kätköllä 9 mm skaalassa.

Huippujengiä megavalmisteluissa

Tällä hetkellä geokätköilijät keskittyvät megavalmisteluihin, joissa riittää puuhaa koko joukolle. Järjestäjätiimiin kuuluvat kätkölijät MalluFin, Vike91, Ibis64, Ibis66, hiltsun, Lumikello, Rantamänty, JPKRuska, Pikkusepe, Inclusus, Sekupa, nauskis, Madras52, Rosvo ja KuvaNemo. Mega järjestetään huikeissa Vuokatin maisemissa, jossa on palvelutarjontaa kätköilyn lisäksi monissa kiinnostavissa lajeissa. Megaan liittyy paljon oheistapahtumia, joihin kannattaa tutustua nettisivuilla https://www.kajaaninlatu.fi/sinisetajatukset/

Kainuu on kätköilijän paratiisi.

Tervetuloa ☺