Geokätköily


Kajaanin Latu on piilottanut geokätkötrailin eli polun, jonka varrella on kätköjä. Traili ulottuu Etelä-Kajaanista Vuokattiin ja siinä on 301 kätköä. Ensimmäinen kätkö sijaitsee Lehtovaaralla, Lahnasjärventien alkupäässä. Ensimmäinen kätkö: https://coord.info/GC861AE


Geokätköily on maailmanlaajuinen harrastus, jossa käytetään hyväksi satelliittipaikannusta joten GPS-laite on suositeltava. Jotkut taitavat kartanlukijat tosin etsivät geokätköjä myös ilman paikannuslaitetta.

Geokätköilyä voi harrastaa jokainen. Geokätköily on monipuolista: voit etsiä geokätköjä yksin tai ystävien kanssa, jokainen geokätkö on omanlaisensa ja voit piilottaa myös itse uusia geokätköjä. Kätköjen etsintä sekä piilotus kuuluvat jokamiehenoikeuksiin.

Geokätköily on myös oiva liikuntamuoto (mikäli niin itse haluat) ja voit itse valita liikkumisen määrän. Geokätköjä sijaitsee niin kaupungissa kuin retkeilyalueilla, normaaleita tienvarsi- ja maastokätköjä unohtamatta.

Geokätköilijä piilottaa geokätkön eli rasian, jossa on lokikirja, kätkötiedote, kynä ja mahdollisesti jotain mukavaa vaihtotavaraa. Hän määrittää piilon sijainnin satelliittipaikantimella ja julkaisee internetissä geokätkön koordinaatit sekä muita vihjeitä. Geokätköjen kuvaukset ovat geokätköilyn kansainvälisellä sivulla. Muut harrastajat voivat sitten etsiä geokätkön.

Järjestämme myös geokätköilyyn liittyviä kursseja, seuraa ilmoitteluamme.