Pyöräily

Kajaanin Latu osallistuu joukkueellaan mukaan kilometrikisaan. Joukkueen nimi on Kajaanin Latu ry ja osallistumiskoodi on Kajlatu2023.


Yhteislenkki maanantaisin klo 18

Kaikki maastopyöräilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita aina maanantaisin klo 18 Raatihuoneentorille, josta maastopyöräilijät lähtevät yhteislenkille Kajaanin poluille. Paikalle kannattaa tulla ihan muutenkin juttelemaan maastopyöräilystä, tutustumaan pyöriin ja pyöräilijöihin. Pyöräilylenkki tehdään mukaan lähtevien kuntotason mukaan, joten rohkeasti vaan porukkaan mukaan! 

Kajaanin Latu ei ole näiden yhteislenkkien järjestäjä. Mukana lenkeillä yleensä mukana joku Kajaanin Ladun maastopyöräilyn ohjaajista (Ulla, Timo tai Jukka).

Koronatilanteen aikana noudatamme riittäviä turvavälejä sekä voimassa olevia suosituksia.

Tästä linkistä kannattaa tutustua ennen lenkkiä maastopyöräilyn varusteisiin ym. ohjeisiin:

https://www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/maastopyoraily.html

Maastopyöräilijän etiketti:
https://www.suomenlatu.fi/vaikuta/ohjeet-ja-etiketit/maastopyorailijan-etiketti.html

Kajaanin kaupungilta saa lainaan maastopyöriä. https://www.kajaani.fi/kulttuuri-ja-liikunta/retkeily-ja-luontokohteet/maastopyorien-lainaus/


Kajaanin kaupunki on ottanut käyttöön kaksi uutta merkittyä lähiretkeilyreittiä Lohtajalla ja Pöllyvaarassa. Reitit on merkitty maastoon vaaleanvihrein nuolin sekä puisin opastekyltein. Reiteillä on maastopyöräily sallittu ja nopeampana liikkujana maastopyöräilijä on reiteillä väistämisvelvollinen. 


Tästä alta voit ladata kartan, jossa malliksi polkureittejä maastopyöräilyyn tai polkujuoksuun. Osa reitistä hieman teknistä polkua maastopyöräilyyn, mutta aina löytyy vaihtoehtoisia reittejä helpompaan etenemiseen. Reitti kulkee pääasiassa Kajaanin kaupungin alueella ja on joka tapauksessa käytettävissä myös maastopyöräilyyn jokamiehenoikeudella. Tämän reitin pituus on n. 17km. HUOM! Pyöräilijän huomioitava muut maastossa liikkujat ja nopeampana väistää.


Fillarifoorumin keskustelupalstalta saa hyviä vinkkejä ja neuvoja myös Kajaanin maastopyöräilyyn.

Maastopyöräilystä voit kysyä myös Jukka Kuuselalta.