Pyöräily

Yhteislenkki maanantaisin klo 18

Kaikki maastopyöräilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita aina maanantaisin klo 18 Raatihuoneentorille, josta maastopyöräilijät lähtevät yhteislenkille Kajaanin poluille. Paikalle kannattaa tulla ihan muutenkin juttelemaan maastopyöräilystä, tutustumaan pyöriin ja pyöräilijöihin. Pyöräilylenkki tehdään mukaan lähtevien kuntotason mukaan, joten rohkeasti vaan porukkaan mukaan! 

Kajaanin Latu ei ole näiden yhteislenkkien järjestäjä.

Koronatilanteen aikana noudatamme riittäviä turvavälejä sekä voimassa olevia suosituksia.


Pyöräilyn valtakunnallinen kilometrikisa on päättynyt tältä vuodelta.

Kajaanin Latu ry on jälleen mukana kesän 2020 pyöräilyn kilometrikisassa. Kisa on leikkimielinen kisa, mutta tähän osallistumalla voit seurata kuinka paljon kesän aikana on tullut pyöräiltyä. 

Näin pyöräilykauden alussa ei ole suositeltavaa ajella ryhmissä, mutta pyöräilyä voi harrastaa yksin omalla aikataululla. Joukkueemme osallistumiskoodi on Kajlatu2020 ja ohjeita kirjautumiseen löytyy alla olevasta painikkeesta. Tarvittaessa lisätietoja antaa joukkueemme kapteeni Jukka Kuusela.


Kajaanin kaupunki on ottanut käyttöön kaksi uutta merkittyä lähiretkeilyreittiä Lohtajalla ja Pöllyvaarassa. Reitit on merkitty maastoon vaaleanvihrein nuolin sekä puisin opastekyltein. Reiteillä on maastopyöräily sallittu ja nopeampana liikkujana maastopyöräilijä on reiteillä väistämisvelvollinen. 


Tästä alta voit ladata kartan, jossa malliksi polkureittejä maastopyöräilyyn tai polkujuoksuun. Osa reitistä hieman teknistä polkua maastopyöräilyyn, mutta aina löytyy vaihtoehtoisia reittejä helpompaan etenemiseen. Reitti kulkee pääasiassa Kajaanin kaupungin alueella ja on joka tapauksessa käytettävissä myös maastopyöräilyyn jokamiehenoikeudella. Tämän reitin pituus on n. 17km. HUOM! Pyöräilijän huomioitava muut maastossa liikkujat ja nopeampana väistää.


Fillarifoorumin keskustelupalstalta saa hyviä vinkkejä ja neuvoja myös Kajaanin maastopyöräilyyn.

Maastopyöräilystä voit kysyä myös Jukka Kuuselalta