Nauttien geokätköilystä!

20.05.2022

Geonautit ry on Suomen Ladun jäsenyhdistys, jonka toiminta on alkanut jo vuonna 2007. Jotkut saattavatkin tuntea yhdistyksen paremmin entiseltä nimeltään Geoliikkujat. Yhdistyksen toimintaa alettiin käynnistämään uudelleen viime vuoden alussa muutaman hiljaisen vuoden jälkeen. Samalla päätettiin uudistaa yhdistyksen imagoa ja muutettiin myös nimeä. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä hieman vajaa 100, joten kasvupotentiaalia kätköilijöissä kyllä riittää. Viime vuonna jäsenmäärää saatiinkin kasvatettua jo 16%.

Miksi yhdistys?


Mitä se tälläinen yhdistys sitten oikein puuhaa geokätköilyn parissa? Yhdistyksen yleinen tavoite on kätköilyn edistäminen. Tätä toteutetaan esimerkiksi järjestämällä koulutusta uusille kätköilijöille, jotta he pääsevät heti täysillä tähän mahtavaan harrastukseen mukaan.

Lisäksi pidämme koulutuksia uusille kouluttajille, jotta uusia harrastajia saadaan entistä enemmän lajiin mukaan. Toimintaamme kuuluu myös harrastuksen asiantuntijana toimiminen tarpeen mukaan. Tätä olemme päässeet tekemään mm. Itä-Suomen yliopiston metsätutkimuksen parissa.


Mitä hyötyä?

Jo kätköilyä harrastavia varmasti kiinnostaa myös miten yhdistys heitä hyödyttää. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja koitamme ideoida uusia toimintamuotoja kätköilijöiden iloksi. Useimmiten yhdistykset ovat toimineet MEGA-tapahtumien parissa, koska yksityishenkilöinä näiden järjestäminen on melkoisen hankalaa. Samaa ajatusta mekin pyrimme pitämään yllä eli järjestämme sellaista toimintaa, mitä ei yksittäisen kätköilijän ole niin helppoa järjestää. Viime vuonna pidettiin Vantaalla Rekolan kinossa GIFF-tapahtuma, jonne saatiinkin mukavasti sali täyteen. GIFF-tapahtumia toki paljon järjestetään muutoinkin, mutta jos tapahtumaan joutuu vuokraamaan tilat, on se yksityishenkilölle aina taloudellinen riski.


Tule Sinisiin ajatuksiin kilpailemaan!

Tänne Sinisiin ajatuksiin puolestamme ideoitiin hieman kilpailua kätköilijöille. Ratkaisevassa reitissä yhdistyy suunnistuksesta tuttu rogaining ja kätköilijöille tutumpi mysteerien ratkonta. Kilpailu saattaa toki näyttää varsin totiselta touhulta, koska säännöt ovat niin tarkat, mutta mukaan sopii lähteä ihan höntsäilymielessäkin. Mikäli tämä kilpailu tuntuu herättävän mielenkiintoa, tullaan niitä varmasti järjestämään lisää jatkossakin, ehkä muutenkin kuin vain MEGA-tapahtumien yhteydessä. Toivottavasti loppukesästä meillä on omienkin tapahtumien osalta jotakin suurta kerrottavaa.

Nähdään Vuokatissa!

Tutustu yhdistykseemme somessa (@geonautit) sekä kotisivuilla www.geonautit.fi.

Geonautit