Rosvo Vaalasta

25.04.2022

Olen rosvo eli oikealta nimeltä Mika Karppinen. Asun Vaalassa ja olen maatalouslomittaja. Harrastuksiani on pyöräily, kätköily ja kävely.

Nimimerkkini taustalla on paikallishistoria: Olen kotoisin Paltamosta, kuten aiakanaan Oulunjärvellä kauhistusta herättäneet Oulunjärven merirosvotkin. Lue lisää Oulunjärven merirosvoista täältä: https://www.mularit.fi/kiveksen-rosvot

Ensimmäinen kätköni on vuodelta 2009 nimeltään Lossi. Uusin kätköni on Jylhämän voimalaitos alue -sarjan Puun laskutie.

Rosvon erikoisia kätköjä, olkaa hyvä

Olen tehnyt kätköjä neljän kunnan alueelle. Kätköjä on yhteensä 114 kappaletta, joka on mielestäni liian vähän 😉

Teen kätköt yleisesti kierrätysmateriaaleista. Yksi tuli teetettyä ihan puusepällä. Se tosin oli niin upea, että jäi piilottamatta! Kätköpaikat on keksitty hatusta ottamalla aina vuodesta 2009 asti.

Erityisen haastava kätkö tuntuu olevan "Rosvon erikoinen #3 Mielensäpahoittajan unelma" -kätkö. Sen kuvauksessa on kirjoitus: "On lautalla pienoinen kahvila aaloilla keinunva... Kyseinen kätkö odotteli yli vuoden ensimmäistä löytäjää. Oli hauskaa kun siitä tuli vähän väliä yksityisviestinä kyselyjä.

Tervetuloa Kainuuseen

Suurimmaksi osaksi oon ollut yksin liikenteessä kätköillessä. Pidän tradeista eniten. Minulta löytyy myös vähän spesiaalimpaa kätköilyvarustetta kuten kahluuvarusteet, tikkaat valjaat, metallinpaljastin...

Kätköilykommelluksia en taida kehtaa julkistaa... No paljastetaan sen verran, että pientä hajontaa tuli alkuaikoina kun laitoin koordinaatteja gepsiin: loppupiste heitti vajaat 1000 km... No sellasta sattuu!

Vastuualueenani Siniset ajatukset -megassa on liikenne ja järjestyksenvalvonta. Kainuussa kätköileminen on mukavaa. Löytyy hienoja toteutuksia ja paikkoja.