Geokätköristeily Ärjänsaareen kesällä 2021

10.02.2022

Kun kesätapahtumia suunnitellaan talven pakkaspäivinä niin useimpien mielikuvissa tapahtuman kulissina on Suomen kesä parhaimmillaan. 

Tällä kertaa mielikuva toteutui, koska sää ei olisi voinut olla parempi. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, Oulujärvi kimalsi sinisenä ja tervakanavan seutu oli täynnä iloista risteilyväkeä.

Kesäkuun 2021 risteily oli loppuunmyyty, vaikka itse Siniset Ajatukset mega-tapahtumaa jouduttiin siirtämään koronarajoitusten takia.

Tapahtumapäivä avautui sään puolesta helteisenä ja laivaan nousikin iloista ja innokasta porukkaa.

Geokätköristeily on perillä saaressa normaali risteilyyn verrattuna tupla ajan eli neljä tuntia ja siinä ajassa kerkesi kiertää kaikki kätköt, vaikka aikaa ei liiemmälti jäänytkään makkaranpaistoon. Onneksi pystyi syömään omia eväitä ja osa oli tilannut lounaan laivalta.

Valitettavasti Community Celebration -miitti jouduttiin myös siirtämään, mutta se järjestetään vuoden 2022 risteilyn yhteydessä. Silloin on luvassa 35 kätkön lisäksi myös T5 CC-miitti.

Saaressa on hienoja kuvauskohteita ja hyvät polut kiertää saari ympäri. Välillä voi pysähtyä napsimaan kuvia. Ärjänsaari tarjoaa mahdollisuuden hienoihin luonnon sääesityksiin saaren korkeilta hiekkaterasseilta. Paahtava aurinko, jopa kumeasti jyrisevä ukkonen ja lempeä kesätuuli ovat aitoja paratiisisaaren elämyksiä. Pitkät hiekkarannat ja korkeat hiekkatörmät tarjoavat puitteet monenlaisiin ranta-aktiviteetteihin geokätköilyn lisäksi.

Geokätköilijöiden kiertäessä saaressa, laivan miehistöllä oli hyvää aikaa tehdä huoltotöitä ja sää olikin mukava maalaushommiin.