Esittelyssä pele53

02.02.2022

Olen Pele53 eli Esko Aspholm Veikkaalasta (Mustasaari). Olen jo eläkkeellä, ja harrastuksiini kuuluvat kätköilyn lisäksi keilaus, matkustelu ja kaiken sortin näpertely. Aloitin kätköilyn 18.05.2008. Ensimmäisen kätköni tein samana vuonna. Sen nimi on Skatila bridge, GC1DBVV. Kätkön piilotus oli hyvin tavanomainen, ei mitään jekkua. Kätkö on yhä aktiivinen ja kätkön on löytänyt 557 kätköilijää. Uusin kätköni on PPP 6: Kallista, jonka tein vuonna 2018. Tämän pulmapurkin avaamiseen vihje löytyy kätkön kuvauksesta, mutta ei ole kuitenkaan mikään helppo nakki. Mitään täsmävinkkiä ei pysty kertomaan koska avauskohta vaihtelee säätilasta, ilmankosteudesta ja vaikkapa kuun asennosta johtuen. Tämä kätkö liittyy PPP-kätkösarjaan. Niitä on 7 kätköä, kaikki eri vaikeustasoja: 2-5.

Kätköistäni vähän lisää

Kätköjä olen tehnyt yhteensä 125: 46 tradia (13 arkistoitu), 27 mysteeriä (13 arkistoitu), 2 multia, 1 virtuaali, 1 letter ja 48 miittiä. Miittejä ollaan Meka52 kanssa järjestetty 11 eri maassa. Kätköni sijaitsevat Mustasaaren ja Vaasan alueilla. Kätköni on saanut yhteensä 5919 suosikkipistettä (kaikki kätköni 77 on saanut favoja). Suurin on kätköistäni on linnunpönttötyyppisiä. Ne on tehty vanerista, laudasta tai lattialaminaatista eli kaikenlaisista hukkapaloista. Löytyy myös metallista tehtyjä. Lisäksi löytyy kätköjä missä on elektroniikkaa. Yritän löytää kätköille paikan läheltä kotia, tai jonkun isomman alueen mihinkä saa useamman kätkön. Helpottaa huoltohommia. Ideat kätkötoteutuksiin tulee ihan mistä ja koska vaan.

Mieleenpainuvia kokemuksia

Kätköilykaverini Meka52 kanssa metsiä rymytään, satunnaisesti muidenkin kanssa. Pidän kätköistä missä näkyy oman työn jälki. Ja tietysti löydetty kätkö on hyvä kätkö. Gepsi ja kynä on kätköilyvarusteeni, niillä pärjää pitkälle. Autosta sitten löytyy onki, rautalankaa, teippiä, magneetti ja kaikenlaista krääsää. Asuntoautossa on mukana myös teleskooppitikkaat.

Onneksi isompia kätköilykommelluksia ei ole tapahtunut, nilkka ja yksi kylkiluu on murtunut. Ei mitään sen kummempaa. Parasta kätköilyssä on kun löytyy hienoja paikkoja ja nerokkaita kätkötoteutuksia. Tulee liikuttua enemmän kuin ilman kätköilyä. Olen tavannut paljon mukavia ihmisiä ja monessa eri maassa.

Mieleenpainuvia kätkökokemuksia on paljon, tässä muutama mainitakseni: Veneretki Saimaalla Almalaisten kanssa - sen päivän muistaa kauan. Myös kelkkaretki Korvatunturille oli mukava kokemus. Australian ensimmäinen kätkön löytäminen, sekä Aasian ensimmäinen ja ainoa Lab-kätkö Kuala Lumpurissa. Seuraavaksi lähin Lab-kätkö löytyi silloin Australiasta lähes 4000 km:n päästä.
FTF Tokiosta, vaikka ei ne FTF:t ole meille mitenkään tärkeitä.

Haastekätkön suorittaminen USA:ssa! Vaatimus oli, että on löytänyt kätkön jokaisesta USA:n osavaltiosta. Haasteen tekijä kertoi meille, että olimme ensimmäiset USA:n ulkopuolelta, jotka täyttivät haasteen ehdot ja kirjasi nimet lokiin.

Megassa nähdään

Parasta Kainuussa kätköilyssä on se, että on paljon monenlaisia kätköjä ja rauhallisia alueita.

Tervetuloa Kainuuseen!

Pele53 tulee tekemään lab-kätkön Vuokatti-opiston alueelle!