Kainuun parhaat: Pärnäsen navetta 563

20.01.2022

Pärnäsen navetta

Kylän muuntajakoppi poistui käytöstä. Sitä minä kiertelin moneen otteeseen ja haaveilin, että sen sisään olisi mahtavaa rakentaa kätkö. Maanomistaja antoi parin vuoden mietinnän jälkeen siihen luvan ja niinpä mietintämyssyäni alkoi todella kuumottaa. Kotona, Pärnäsen aitan kätköissä, oli ikivanha oikea lypsykone, jota säästelin jotakin tulevaa kätköideaa varten. Arvata saatat, että tästä se idea sitten lähti...

Kun vimma iskee

Pärnäsen navetta 563 on rakennettu muuntajakopin sisään. Jotkut selvittävät tällä pakohuonetyyppisellä kätköllä tiensä lokikirjalle nopeasti, mutta joskus siellä on puuhailtu jopa tunnin ajan. Lämmitystä siellä ei ole, mutta akkukäyttöiset valot ja sisätila helpottavat kätköllä puuhailua, myös talvella. Kätkö on myös rakennettu talvella kovimpien pakkasten aikaan - katsos kun vimma iskee, niin ei malttanut odottaa kevään lämpimämpiä ilmoja! 

Tässä yhteydessä on hyvä vielä kerran kiittää jpkruska-kätköilijäkolleegaa, joka ystävällisesti lainasi minulle kaasukäyttöisen lämmityslaitteen kätkön rakentamisen ajaksi ja Team_Sisua, joka avusti raskaimpien rakenteiden pystyttämisessä.

Toisen romu on kätköilijän aarre

Suurin osa kätkön rakenteista on tehty kotipajassani, jossa minulla on käytössäni ikiomat tilat ja työkalut entisöinti- ja kätköntekoharrastuksiani varten. Kerään pajaani kaikenlaista ihmeellistä tavaraa. Navetassa käytetyt tarvikkeet ovat ruuveja ja lukkoja lukuunottamatta kaikki kierrätyskamaa ja olen rakentanut kaiken ihan itse. Pajasta roudasin valmiit navetan komponentit kätkölle. Juuri kun olin kuskaamassa lehmälaumaa, oli Niko_kainuu seikkailemassa muilla lähialueen kätköilläni, satuttiin navetan nurkille yhtä aikaa ja niinpä hän tuli avukseni paimentamaan karjani navettaan. Se oli mukava kohtaaminen rakentamisen lomassa.

Navetan asukit on tehty Haapajärven Megan (2018) lokikirjasta. Jos tulet käymään Pärnäsen navetalla, niin kannattaa tarkistaa, kantavatko pikkuvasikat omaasi tai jonkun tutun kätköilijän nimimerkkiä.

Suloiset Pärnäsen navetan asukit

Kurvaile sivutielle lypsylle

Pärnäsen navetta 563 sijaitsee kotini lähellä ja luppakorvani kanssa lenkkeillessä tapaamme usein navetan vierailijoita. Se on aivan mahtavaa, kun pääsee livenä jututtamaan kätköilijäkolleegoita ja tutustumaan kasvoihin nimimerkkien takana.

Pärnäsen navetta 563 sijaitsee eteläisessä Kajaanissa reilun kilsan poikkeamalla viitostieltä. Kukaan ei varmasti sinne kuntakarttaa värittääkseen tule, mutta ehkäpä vähän erilaista kätköilykokemusta hakiessa, kannattaa kylätielle kurvata sitä etsimään.

Kylällä on myös muita Pärnäsen sarjan kätköjä, joista mm. Pärnäsen aggregaatti ja Pärnäsen kiikku pärjäsivät tämän vuoden maakuntasarjan äänestyksessä sijoille 7. ja 10.

Me kätköntekijät rakennamme kätköjä toisten kätköilijöiden iloksi. Se, että oma kätkö pärjää äänestyksessä, tekee nöyräksi ja kiitolliseksi palautteesta. Niinpä esitän tässä lämpimät kiitokseni Pärnäsen navetta 563:sta äänestäneille ja myös siellä käyneille. Kiva, kun kävitte <3

Tervetuloa tämän vuoden äänetyksessä noteeratuille kätköilleni: Pärnäsen navetta 563, Pärnäsen aggregaatti ja Pärnäsen kiikku

Pärnäsessä 19.1.2022

MalluFin