Esittelyssä IT-velhomme vike91

31.05.2022

Moro! Olen Vike91, oikealta nimeltäni Ville. Asun Kajaanissa. Tutustuin geokätköilyyn Oulussa vuonna 2014, jolloin tuli vain vilkaistua geokätköilyä ohimennen, mutta siihen tulikin sitten muutaman vuoden tauko ja ensimmäisen kätkölöytöni (Yoldianmeren aarre GC4G18N) tein vuonna 2016 Kajaanista.

Omasta taustastani sen verran vielä, että opiskelen ammattikorkeakoulussa tietotekniikan insinööriksi. Harrastan ulkoilun lisäksi myös 3D-mallinnusta ja -tulostusta, sekä elektroniikan rakentelua ja ohjelmointia.

Olen myös viittomakielinen. Kannattaa vilkaista Kajaanissa sijaitseva aiheeseen liittyvä mysteerikätkö Sormet kertovat (GC782T1).

Ennen ensimmäisen kätkön piilottamista ajattelin kokeilla minkälaista on kätkön huoltaminen. Adoptoin kotikulmiltani Lehtovaarasta 2 kätköä (Laavulle taas GC5FAA9 ja Pieni jyrkänne GC5FDJC). Huomasin, että on mukavaa nähdä, että kuinka omille kätköille tulee kirjauksia. Siitäpä se ajatus lähti itämään.

Kätköistäni


Nykyään omistan 17 kätköä (kaikki Kajaanissa), joista ehdoton suositukseni on Kajaani Castle (GC8922T). Kajaanin linna sijaitsee kaupungin keskustassa. Lähistöllä on myös useita hienoja kätköjä ja virtuaaleja.Kätköjen materiaalina pyrin käyttämään sellaisia materiaaleja, jotka kestävät erilaisia sääoloja. Paikkojen valinnassa pyrin miettimään, että onko piilotuspaikka näyttämisen arvoinen. Tradeissa pyrin esittelemään jonkin hienon paikan, mysteereissä paikan painoarvo on pienempi. Koen, että mysteerin ratkeamisessa on se isompi painoarvo.

Kätköilen pääosin yksin, mutta joskus myös isäni kulkee mukana kätköillä. Pidän sellaisten kätköjen löytämisestä, jotka on helppo ja nopeaa löytää (tällaisen vastakohta on esimerkiksi bisonpurkki kuusessa :D). Valitettavasti kiipeilykätköt eivät sovi minun kätköilytaitoihin. Tykkään hakea myös erikoisia kenttämysteereitä, joissa pitää hoksata tehdä jotakin kätköllä, että se aukeaa.

Ensimmäisen kätkön (ja niin hienon kätkön!) löytäminen tuntui aika hurjalta, jo pelkkä ajatuskin siitä, että ympäri kaupunkia on piilotettu purkkeja sinne sun tänne, sai minut kunnolla ryhtymään aarteenetsijäksi!

Ennen ensimmäisen kätkön piilottamista ajattelin kokeilla minkälaista on kätkön huoltaminen. Adoptoin kotikylästäni Lehtovaarasta kaksi kätköä (Laavulle taas GC5FAA9 ja Pieni jyrkänne GC5FDJC). Huomasin kuinka mukavaa nähdä, että kuinka omille kätköille tulee kirjauksia. Siitäpä lähti ajatus itämään itse totetuttamastani kätköstä. 

Lehtovaarasta puheen ollen, sieltä lähtee Kajaanin Ladun traili Kajjjaanista Vuokattiin, joka sisältää Kajaanin Ladun 301 kätköä + muita muiden kätköntekijöiden bonuskätköjä, iso suositus tälle trailille! Tervetuloa löytämään!


Ensimmäisen oman kätköni piilotin vuonna 2016 (GC6Y217, joka sittemmin arkistoitu). Mysteerikätköllä oli kiva kokeilla, osaavatko muut hoksata mitä ajattelen mysteerissä.

Nykyään omistan 17 kätköä (kaikki Kajaanissa), joista ehdoton suositukseni on Kajaani Castle (GC8922T). Kajaanin linna sijaitsee kaupungin keskustassa. Lähistöllä on myös useita hienoja kätköjä ja virtuaaleja.

Kätköilläni on 285 suosikkipistettä.

Lehtovaarasta puheen ollen, sieltä lähtee Kajaanin Ladun traili Kajjjaanista Vuokattiin, joka sisältää Kajaanin Ladun 301 kätköä + muita muiden kätköntekijöiden bonuskätköjä, iso suositus tälle trailille! Tervetuloa löytämään!

Materiaaleista

Kätköjen materiaalina pyrin käyttämään sellaisia materiaaleja, jotka kestävät erilaisia sääoloja. Paikkojen valinnassa pyrin miettimään, että onko piilotuspaikka näyttämisen arvoinen. Tradeissa pyrin esittelemään jonkin hienon paikan, mysteereissä paikan painoarvo on pienempi. Mysteerin ratkaiseminen on se tärkeämpi päämäärä.

Kätköilen pääosin yksin, mutta joskus myös isäni kulkee mukana kätköillä. Pidän sellaisten kätköjen löytämisestä, joika on helppo ja nopeaa löytää (tällaisen vastakohta on esimerkiksi bisonpurkki kuusessa :D). Valitettavasti kiipeilykätköt eivät sovi minun kätköilytaitoihin. Tykkään hakea myös erikoisia kenttämysteereitä, joissa pitää hoksata tehdä jotakin kätköllä, että se aukeaa.

Autossani kulkeva kätkövarustelaatikko on enemmän piilottajan varustelaatikko, eli autosta löytyy geolaatikko, jossa löytyy kaikki esim. geokätkön korjaamiseen tarvittavat varusteet (purkkeja, lokikirjoja, liimaa, saha, vasara, magneetteja, teippejä jne).


Tehtäväni Sinisissä ajatuksissa

Olen myös mukana Sinisten Ajatusten työryhmässä, olen vastuussa Kajaanin Ladun nettisivujen ja täten myös Sinisten Ajatusten verkkosivujen sekä verkkokaupan toiminnasta, taustatyöstä ja teknisestä tuesta. Toimin myös Kajaanin Ladun tiedottajana.

Megassa pyrin olemaan siellä missä minua tarvitaan, ja pyrin olemaan myös viittomakielisten geokätköilijöiden oppaana.

Tervetuloa mukaan megaan, monenlaista ohjelmaa ja tekemistä on luvassa!