Retki Patvinsuon kansallispuistoon 23. -24.8.2024

Itä-Suomen latualueen yhteinen kesäretki toteutetaan tänä vuonna Patvinsuon kansallispuistoon Lieksaan la 24.8.2024. Erämaassa vuorottelevat laajat suot ja komeat metsät. Alueella tavataan kaikkia Suomen suurpetoja. Lisätietoa alueesta: https://www.luontoon.fi/patvinsuo/reitit

Kajaanin Latu järjestää Pielisen Ladun suunnittelemalle retkelle kuljetuksen ja varaa majoituksen. Pielisen Latu juhlii retkipäivänä 70-vuotista taivaltaan. 


Ohjelma

 Pe 23.8.2024:

Lähtö Kajaanista klo 16. Saapuminen majoitukseen Haapalahdessa (Laukkala Cottages) klo 19 mennessä. Majoittuminen 1 tai 2 hengen huoneissa (59,90 euroa/hlö molemmissa huonetyypeissä). Huoneen hintaan sisältyy lakanat, pyyhe, sauna ja lauantain aamupala. Saunalla on mahdollisuus perjantai-iltana nauttia omia eväitä ja grillata esim. makkaraa. Jokainen varaa omat eväät perjantai-illaksi ja lauantain kävelylle sekä sään mukaiset retkivarusteet. Kajaanin Latu varaa perjantain iltapalalle kattaustarvikkeet (lautaset, aterimet ja mukit).     

La 24.8.2024:

Lähtö Haapalahdesta Patvinsuolle klo 9. Ajomatka noin 50 km.

Kokoontuminen Suomun luontotuvalla klo 10 (Suomuntie 54, Lieksa; https://www.luontoon.fi/patvinsuo/palvelut/suomu). Osallistujille maksuton kahvi tai tee ja sämpylä ennen kävelyretkeä. 

Lähtö ohjatuille reiteille noin klo 10.30. Reitit voi kulkea lenkkikengillä.  

Reittivaihtoehdot:

A. Nälämänjoen lenkki 10,5 km (monipuolinen ja helppo maasto). Evästauko Nälämänjoen tulipaikalla, omat eväät ja juomat.

B. Mäntypolku 4,7 km (helppo ja vaihteleva maasto). 

Lisäksi Joensuun Latu tekee luontotuvan alueelle lyhyen lastenpolun. 

Paluu Suomun luontotuvalle klo 12.30 – 14.30 retken pituuden mukaan. 

Mahdollisuus ruokailuun nuotiopaikalla. Tarjolla Pyttipannu, joka sisältää perunaa, naudanlihaa ja kinkkua; lisukkeena kurkkupikkelsiä, kuivasipulia, Pydärin Rosted kastiketta, sinappia; leipä, levite; juomana vesi ja mehu). Ruokailun hinta 20 euroa. Maksu käteisellä. Ruokailuun on sitova ilmoittautuminen. 

Ruokailun jälkeen vapaata alueeseen tutustumista. 

Paluu Kajaaniin: Kuljettaja ilmoittaa lähtöajan niin, että Kajaaniin saavutaan viimeistään klo 21. Retken hinta:
Majoitus 59,90 euroa/henkilö. Osallistuja maksaa majoituksen paikan päällä.
Ruokailu lauantaina (vapaaehtoinen) 20 euroa/henkilö. Osallistuja maksaa ruokailun käteisellä retkikohteessa. 


Ilmoittautuminen: 

Retkelle tarvitaan kaksi sitovaa ilmoittautumista, toinen Kajaanin Ladulle ja toinen Itä-Suomen latualueen yhdyshenkilölle. 

Kuljetukseen ja majoitukseen alareunan lomakkeella viimeistään 30.6.2024. 

Jos yli 65-vuotiaana henkilönä aiot ottaa retkelle yhdistykseen kuulumattoman tukihenkilön, neuvottele asiasta vertaisohjaajan kanssa; puh. 044 5736081. Retki on tarkoitettu ensisijaisesti Kajaanin Ladun jäsenille. Mikäli ryhmä ei täyty yhdistyksen jäsenistä, voidaan matkalle ottaa myös vertaisliikkujan tukihenkilö.

Kävelyyn ja ruokailuun osallistuminen Itä-Suomen alueyhdyshenkilölle viimeistään 10.8. sähköpostitse osoitteella helena.turkki@gmail.com tai puhelimitse numeroon 040 827 6927. Ilmoittautuessa kerrotaan 
nimi
sähköpostiosoite
puhelinnumero
yhdistys (Kajaanin Latu)
kävelyn reittivalinta (A vai B; ei sitova)
mahdolliset ruoka-ainerajoitukset
Jos ilmoitat useita henkilöitä, ilmoita jokaisesta kaikki edellä kysytyt tiedot.